Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Ελληνικά πανεπιστήμια στην top 500άδα

Ενθουσιασμό σε πρώην, αλλά και νυν φοιτητές τους, σκόρπισε η είδηση που αναρτήθηκε σε διάφορα ενημερωτικά και ψυχαγωγικά διαδικτυακά μπλοκ, ότι έξι ιστορικά Πανεπιστήμια της Ελλάδας, περιλήφθηκαν στην παγκόσμια κατάταξη Leiden και, μάλιστα, ανάμεσα στα 500 καλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Στην 324η θέση της κατάταξης που κάνει κάθε χρόνο το Πανεπιστήμιο Leiden, και πρώτο από τα ελληνικά πανεπιστήμια που περιλήφθηκαν σε αυτήν, βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο ακολουθούν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πάτρας και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το γεγονός ότι μέσα σε 500 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου -στη συγκεκριμένη πάντα κατάταξη- κατόρθωσαν να συμπεριληφθούν, όχι ένα ούτε δύο ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά έξι, προκάλεσε ευφορία σε Ελλαδίτες και Κύπριους, οι οποίοι είτε σπούδασαν σε ένα από αυτά, είτε σπουδάζουν. Χαρακτηριστικό της ικανοποίησης αυτής, είναι το γεγονός ότι οι σελίδες στο Διαδίκτυο που αναφέρουν τη συγκεκριμένη είδηση, όχι μόνο είναι δημοφιλείς αλλά συγκεντρώνουν και προσωπικά σχόλια ενθουσιασμού.