Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Βέλγιο:«Ένας πολύ ευρωπαϊκός χωρισμός» μια ταινία για την αντιπαράθεση Ελλάδας-Γερμανίας με φόντο την οικονομική κρίση

Στην ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Ένας πολύ ευρωπαϊκός χωρισμός» που σατιρίζει την αντιπαράθεση Ελλάδας - Γερμανίας τα τελευταία δύο χρόνια, αναφέρεται άρθρο που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Le Soir. 
Σύμφωνα με το άρθρο, πρόκειται για μια αλληγορική και αστεία ταινία, του νέου Βρετανού σκηνοθέτη, Bob Denham, όπου κεντρικοί ήρωες είναι ένα ζευγάρι Έλληνα με μία Γερμανίδα. Η Γερμανίδα σύζυγος βρίσκει ένα βουνό απλήρωτων λογαριασμών του Έλληνα συζύγου, ο οποίος είναι πολυέξοδος και αργόσχολος, ενώ εκείνη είναι εργατική και οικονόμα. «Πρέπει να περιμένω να παραβιάσεις εσύ πρώτη τους κανόνες, ή θα με αφήσεις να συνεχίσω έτσι;» ρωτάει ο Έλληνας σύζυγος τη Γερμανίδα γυναίκα του. «Για κάθε νέο πρόβλημα, επινοείς νέους κανόνες!» την κατηγορεί. Αλλά όταν η Ισπανίδα γειτόνισσά του τον ρωτάει αν αγαπάει ακόμη την ξανθιά γυναίκα του, ο Έλληνας απαντάει: «Έχουμε κοινό μέλλον».» 
O Βρετανός σκηνοθέτης της ταινίας αποφάσισε να κάνει μικρές παιδαγωγικές ταινίες, με θέμα τα οικονομικά προβλήματα και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας.