Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

www.ihotispolis.com: το πρώτο διαδικτυακό ραδιόφωνο της Πόλης

«Η Ηχώ της Πόλης», το πρώτο διαδικτυακό ραδιόφωνο της Κωνσταντινούπολης, ηχεί σε όλο τον κόσμο.Ο πρώτος διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός της Κωνσταντινούπολης, μια ιστορική πρωτοβουλία για τους Έλληνες της Πόλης, «ηχεί σε όλο τον κόσμο».
Σε μια κατάμεστη αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, στην Αθήνα, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και πλήθους καλλιτεχνών, πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση του διαδικτυακού ραδιόφωνου «Ηχώ της Πόλης».

«Έξι μήνες πριν, το πρώτο διαδικτυακό ραδιόφωνο της Πόλης, μια ταπεινή προσπάθεια δύο ομογενών, στην προσπάθεια ο ελληνισμός της Πόλης να αποκτήσει τη δική του φωνή, πήρε σάρκα και οστά και συνάντησε την τεράστια ανταπόκριση του κοινού» τόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρομπόπουλος», εμπνευστής της πρωτοβουλίας.
Ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός αποτελεί πρωτοβουλία ομάδας νέων ομογενών και της ομογενειακής εφημερίδας «Ηχώ», η οποία εκδίδεται στην Τουρκία από το 1977.
Στον βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, συνεγχάρη το νέο ηλεκτρονικό μέσο, τονίζοντας πως το αίτημα για αντικειμενική ενημέρωση είναι επίκαιρο όσο ποτέ.
«Καλωσορίζω τον ελληνικό "ραδιοφανό" που συνδέει όλους τους Έλληνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας πως η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται την ομογένειά της όσο ποτέ άλλοτε. «Η Κωνσταντινούπολη είναι η καρδιά του ελληνισμού» πρόσθεσε. 
«Σε μια πόλη που μετρά μόνο πληγές, μια τέτοια προσπάθεια είναι τολμηρή και ουσιαστική» ανέφερε στην ομιλία του o γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, Γιάννης Παναγιωτόπουλος.
«Η "Ηχώ της Πόλης" ηχεί σε όλο τον κόσμο» είπε από την πλευρά της η συνθέτις Ευανθία Ρεμπούτσικα, που αγκάλιασε το εγχείρημα, «ντύνοντας» με τη μουσική της το σήμα του σταθμού. «Για εμένα η Πόλη είναι ένας τόπος που από την πρώτη στιγμή που την επισκέφτηκα, αισθάνθηκα ότι έχω ένα μακρύ παρελθόν μαζί της» σημείωσε.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ μίλησαν μεταξύ άλλων δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, συντελεστές του σταθμού.
«Η Ηχώ της Πόλης» εκπέμπει από τη διεύθυνση:www.ihotispolis.com