Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Η Μοναστηριακή Κουζίνα του Αγίου Όρους ταξιδεύει στο Λονδίνο

Ο μοναχός πάτερ Επιφάνειος ο Μυλοποταμινός, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος “Ολύμπιος Ζευς”, στο πλαίσιο της σειράς σεμιναρίων του Executive Chef Jamie Oliver“Cooking lessons for everyone”, παρουσίασε με την ομάδα του, τα μέλη της Λέσχης κ.κ. Ιωάννα και Αθηνά Γκαμπούρα, ιδιοκτήτριες του εστιατορίου “Αθηνά” στην Πλατεία των Σέρβιων Κοζάνης, την Ελληνική Μοναστηριακή Μεσογειακή Διατροφή του Αγίου Όρους την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 στο εστιατόριο του Jamie Oliver, στο Notting Hill.
Οι Λονδρέζοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να μυρίσουν και να γευτούν την Ελληνική Μοναστηριακή Μεσογειακή Διατροφή του Αγίου Όρους μέσα από την παρουσίαση της παρασκευής των συνταγών χταποδόσουπα και ροφό λεμονάτο του πάτερ Επιφάνειου, καθώς και χωριάτικη σαλάτα, μελιτζανοσαλάτα και χαλβά σιμιγδαλένιο με κροκάν και γαϊς από τις κυρίες Γκαμπούρα, νοστιμιές με σφραγίδα Αγίου Όρους.
Η παρουσίαση της Μοναστηριακής Κουζίνας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παρουσίασης του κύκλου σεμιναρίων του Jamie Oliver και του βιβλίου μαγειρικής του πάτερ Επιφάνειου με τίτλο “Η κουζίνα του Αγίου Όρους”, το οποίο έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα ρωσικά και τα ρουμανικά και κυκλοφορεί ήδη σε πολλά σημεία της Βρετανίας.
Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν μαγειρικές συνταγές από το βιβλίο, ενώ οι κυρίες Γκαμπούρα βοήθησαν τους συμμετέχοντες να τις παρασκευάσουν και στη συνέχεια ακολούθησε ανάλογ