Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

«Ένα παιδί κάνει δώρο στα ξεχασμένα παιδιά»

Το να είσαι παιδί, δεν είναι πάντα εύκολο. Κυρίως αν συμβεί να είσαι «ξεχασμένο» παιδί. Δηλαδή, ένα παιδί που ζει χωρίς ιατρική φροντίδα, σε συνθήκες εξαθλίωσης και υποσιτισμού, χωρίς μέλλον και κυρίως χωρίς οικογένεια.
Το 1998, ο 26χρονος -τότε- ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου δημιούργησε μια φωλιά στοργής και φροντίδας για τα παιδιά της «άλλης» Αθήνας. Η μη κυβερνητική οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου» έγινε γρήγορα η πιο ζεστή οικογένεια για τα «ξεχασμένα» παιδιά...
Στην αίθουσα τέχνης Ιανόs, στις 22, 23, 24, 27, 29 και 31 Δεκεμβρίου εννέα «δυνατά» ονόματα της μουσικής και του θεάτρου «αγκαλιάζουν» τις προσπάθειες της Κιβωτού και προσφέρουν αφιλοκερδώς τις δικές τους υπηρεσίες.
Με αφορμή τις ημέρες των χριστουγεννιάτικων εορτών, οι Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Κωστής Μαραβέγιας, Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Παντελής Θαλασσινός και Ντίνα Κώνστα θα διαβάσουν παραμύθια και θα τραγουδήσουν για τα παιδιά που ζουν στο σπιτικό της Κιβωτού του Κόσμου.
Κάθε παιδί που μπαίνει στον χώρο των εκδηλώσεων δεν θα πληρώνει είσοδο, αλλά θα προσφέρει ένα δώρο για τα παιδιά της Κιβωτού. Όσο για τον γονιό, αγοράζοντας το εισιτήριο των 5 ευρώ, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το ποσόν θα πηγαίνει απευθείας στην Κιβωτό.
Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης με την βοήθεια των μικρών του φίλων θα φτιάξει το σκηνικό των εκδηλώσεων.
«Αποφασίσαμε φέτος να διοργανώσουμε στον Ιανό τη σειρά εκδηλώσεων «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες από τον Ιανό στην Κιβωτό» με σκοπό την ενίσχυση της Κιβωτού του Κόσμου. Θεωρούμε το έργο της Κιβωτού πολύ σημαντικό σε μια εποχή που έχουμε πραγματική ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες ανθρωπισμού. Το έργο του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου δίνει δύναμη στα παιδιά και σε όλους μας να πιστεύουμε σε έναν καλύτερο κόσμο» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την εκδήλωση ο πρόεδρος της Αλυσίδας Πολιτισμού Ιανόs, Νίκος Καρατζάς.
«Γιορτινές μέρες ακόμα και στις πιο δύσκολες μέρες ανήκουν στα παιδιά, και πιο πολύ στα παιδιά που έχουν ανάγκη από ένα παραμύθι, ένα τραγούδι, ένα χάδι, ένα δώρο, ένα ζεστό σπίτι όπως αυτό που προσφέρει η Κιβωτός. Χρόνια Πολλά, χρόνια καλά, με υγεία. Το Σάββατο θα ανταλλάξουμε ευχές, θα πούμε χριστουγεννιάτικα παραμύθια και θα στηρίξουμε το πολύ δύσκολο έργο που έχει αναλάβει η Κιβωτός για τα παιδιά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Νταλάρας.
Ο Κωστής Μαραβέγιας από την πλευρά του ευχήθηκε: «Τα όνειρα τα παιδικά να γίνουν όνειρα αντρών και γυναικών βουτηγμένα σε σοκολάτα, μπιχλιμπίδια και ζαχαρωτά. Κι αυτή η ζωή να ξεχειλίζει από ευτυχία, αγάπη και υγεία. Σύνεση, μέτρο ως προς τη σκέψη και χείμαρρος-ωκεανός συναισθημάτων. Να είναι η ζωή ορόσημο και άστρο για τις επόμενες γενιές».
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Σάββατο 22/12: Γιώργος Νταλάρας Κυριακή23/12: Χρήστος Θηβαίος Δευτέρα 24/12: Γιάννης Κότσιρας Πέμπτη 27/12: Κωστής Μαραβέγιας Παρασκευή 28/12: Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου Σάββατο 29/12: Ελευθερία Αρβανιτάκη Δευτέρα 31/12: Παντελής Θαλασσινός, Ντίνα Κώνστα. Η ιστοσελίδα της Κιβωτού του Κόσμου είναι www.kivotostoukosmou.org