Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Οι κορυφαίες αναζητήσεις στην Google για το 2012

Τις κορυφαίες αναζητήσεις των χρηστών της για το 2012 ανακοίνωσε η Google, από τις οποίες προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τις τάσεις και τη θεματολογία που σημείωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τη χρονιά που φεύγει σε λίγες εβδομάδες.
Αν και το 2012 ήταν μία χρονιά με κορυφαία αθλητικά γεγονότα, όπως του Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποσοσφαίρου, κορυφαίο πρόσωπο της χρονιάς αναδείχθηκε η Whitney Houston που έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ο αιφνίδιος θάνατος της δημοφιλούς τραγουδίστριας συγκλόνισε το κοινό που έψαχνε για πολύ καιρό μετά μανίας στοιχεία για τη ζωή και το χαμό της μέσω Google.
Η Whitney Houston ξεπέρασε σε διαδικτυαξή… δημοτικότητα τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Kate Middleton, η εγκυμοσύνη της οποίας ανακοινώθηκε λίγο πριν την εκπνοή του έτους και η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση.
Σε επίπεδο γεγονότων, δημοφιλέστερο όλων αποδείχθηκε το Euro 2012 που «επισκίασε» ακόμη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Παρόλα αυτά, δημοφιλέστερος αθλητής στις διαδικτυακές αναζητήσεις αναδείχθηκε ένας Ολυμπιονίκης.
Ο σπρίντερ Usain Bolt ήταν ο πιο δημοφιλής αθλητής μέσα στο 2012, ακολουθούμενος από τον κολυμβητή Michael Phelps και τον τενίστα Roger Federer.
Στα «σημεία των καιρών» που ξεχώρισαν τη χρονιά που φεύγει περιλαμβάνονται τόσο το πολυαναμενόμενο iPad 3, όσο και το δημοφιλές «χιτ» της χρονιάς, το τραγούδι Gangnam Style του Κορεάτη ράπερ PSY.
Στις αναζητήσεις του Google, η Apple κατάφερε να… νικήσει την Samsung. Ως gadget της χρονιάς ανακηρύχθηκε το iPad ενώ ακολούθησαν το iPad mini και το Samsung Galaxy S3, ένα τηλέφωνο με Android που κατάφερε να κοντράρει το iPhone.