Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Τοπικό Σύμφωνο για το 'Ελληνικό Πρωινό Κέρκυρας' στο νησί

Η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με το Δίκτυο Παραγωγών Τοπικών Προϊόντων ‘Η Κέρκυρα Παράγει”, εκδήλωση στο ξενοδοχείο Corfu Palace, με στόχο την έναρξη εφαρμογής στην πράξη “Τοπικού Σύμφωνου Ελληνικού Πρωινού στην Κέρκυρα”.Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν η γνωριμία των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας με τους τοπικούς παραγωγούς, που αποσκοπεί στην διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας με τον πρωτογενή τομέα της και στην περαιτέρω γνωριμία των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τις γεύσεις του τόπου.
Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής για το θέμα ήταν ο υπεύθυνος του προγράμματος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος (ΞΕΕ), “Τοπικό Σύμφωνο Ελληνικού Πρωινού” και μέλος του Δ.Σ. του, κ. Γιώργος Πίττας.
Στην εκδήλωση προσκλήθηκα.ν όλα τα ξενοδοχεία της Κέρκυρας (μελή και μη της Ένωσης). Οι εκπρόσωποί τους που παρευρεθήκαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα που έχει η ένταξη του “Ελληνικού Πρωινού Κέρκυρας” στις επιχειρήσεις τους. Ακόμη, παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπ. Σπύρου, ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Χρ. Σκούρτης, ο κ. Προβατάς από τον Δήμο Κέρκυρας, ο προϊστάμενος της Π.Υ.Τ. Ιονίων Νήσων, μέλη του Περιφερειακού Συμβούλιου Ιονίων Νήσων κ.ά.
Την επόμενη ημέρα ακολούθησε σύσκεψη στην όποια συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας, του Δικτύου Παραγωγών Τοπικών Προϊόντων “Η Κέρκυρα παράγει”, της Π.Υ.Τ. Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Κέρκυρας, του Επιμελητήριου Κέρκυρας, της Λέσχης Γαστρονομίας Κέρκυρας, του Σωματείου Εστιατόρων Βόρειας Κέρκυρας και ο υπεύθυνος του Προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό” του ΞΕΕ. Συστάθηκε τοπική επιτροπή, με σκοπό στους προσέχεις μήνες, να γίνει η παρουσίαση του μπουφέ με το “Ελληνικό Πρωινό Κέρκυρας” και παράλληλη έκθεση των τοπικών προϊόντων που μπορούν να το υποστηρίξουν.