Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Κορυφαίος τουριστικός προορισμός φέτος ο δήμος Μαραθώνα

Κορυφαίος ελληνικός τουριστικός προορισμός, για τη χρονική περίοδο 2012-2013 αναδείχτηκε ο δήμος Μαραθώνα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Προσβάσιμος Τουρισμός - Accessible Tourism», του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» («European Destinations of Excellence» - EDEN). Επιλαχών προορισμός αναδείχτηκε ο δήμος Μινώα Πεδιάδος. Το Πρόγραμμα EDEN αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ξεκίνησε το 2007, με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη αναπτυγμένων τουριστικά, που, όμως, αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.
Είναι η έκτη συνεχής χρονιά που το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό . Τα προηγούμενα χρόνια είχαν βραβευθεί η Φλώρινα (2007), τα Γρεβενά (2008), η Λέσβος (2009), οι Σέρρες (2010) και οι Δελφοί (2011).
Τόσο ο ελληνικός προορισμός, όσο και οι άλλοι ''νικητές'' προορισμοί των κρατών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα EDEN, θα προβληθούν ευρωπαϊκά μέσω δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα βραβευθούν σε σχετική εκδήλωση, που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το φθινόπωρο του 2013.
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα EDEN, αλλά και για το εξαιρετικό τουριστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν άγνωστοι στο ευρύ κοινό τουριστικοί προορισμοί στη χώρα μας και στα άλλα κράτη της ΕΕ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/tourism/eden/ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.