Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Η ελληνική Ιστορία ζωντανεύει μέσα από… playmobil!

Η αγάπη για την Ελλάδα, για την ιστορία της, εμπνέει μερικές φορές ορισμένους ανθρώπους, ώστε να μετατρέψουν τα πιο απλά πράγματα σε «εργαλεία» έκφρασης, να καταστήσουν το αγνό μεράκι τους σε ένα είδος τέχνης, επιστρέψτε μας την έκφραση, με σκοπό να εκφράσουν απλώς αυτό που στην ψυχή τους μέσα, βαθιά, νιώθουν.  
Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Σαράντης Γαβάκης, ο οποίος είναι ο μοναδικός που ζωντανεύει την ελληνική ιστορία με playmobil!!! Χρησιμοποιώντας υπάρχουσες φιγούρες, έχει αναβιώσει με πολύ δουλειά, του ιδίου και της συζύγου, τις άψυχες πλαστικές φιγούρες σε πρόσωπα αγαπητά σε κάθε Έλληνα. Ο Γέρος του Μωριά, ο Γ. Καραϊσκάκης, ο Νικηταράς, ο Κωνσνταντίνος Παλαιολόγος, αναβιώνουν μέσα από τα χέρια του, όπως και ολόκληρες σκηνές της ιστορίας μας, από τη μάχη της Βέργας, μέχρι την έξοδο του Μεσολογγίου.

Ο ίδιος, ως λάτρης της ιστορίας, δεν περιορίζεται σε ελληνικά θέματα, αλλά έχει αναβιώσει, πάντα με τα χέρια του, προσωπικότητες, στρατιώτες και εικόνες από την παγκόσμια ιστορία, από τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο, μέχρι τους ηρωικούς Highlanders του Συντάγματος Black Watch, οι οποίοι φιγουράρουν υπερήφανα, με τις άψογες χειροποίητες στολές τους, δίπλα στους φουστανελοφόρους του 1821, τους Ενετούς της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας, τους Βυζαντινούς των Παλαιολόγων, τους Βόρειους και τους Νότιους και τους Οθωμανούς γενίτσαρους…