Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ «Στην κόψη του Ξυραφιού», του Χρήστου Καρακάση

Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη (6 το απόγευμα του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου) στο κινηματοθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Κλεάνθους 57) κάνει το νέο μεγάλου μήκους Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ «Στην κόψη του Ξυραφιού» του σκηνοθέτη, Χρήστου Ν. Καρακάση. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η προβολή στη Θεσσαλονίκη γίνεται με τη στήριξη της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Οργανισμός «Κουίντα», η ιστοσελίδα γνώσης- επιστήμης- ζωής www.typologos.com, και η Πρωτοβουλία «Λογοτεχνικά Βιβλία» και υλοποιείται στο πλαίσιο των πρόδρομων εκδηλώσεων της Λέσχης Κινηματογράφου & Ανάγνωσης Νουβέλ Βαγκ «ΝΒ» .

Το έργο αποτελεί το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι αφιερωμένο στο Kung Fu κι έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον δάσκαλο (SIFU), Κυριάκο Ελευθερίου. 

Το kung fu είναι ένα άθλημα που εμπνέεται από την κινησιολογία της φύσης. Έχει τη δύναμη του αθλήματος και την χάρη του χορού. Έχει την ορμή της άγριας θάλασσας και την ηρεμία της φιλοσοφίας. Ακόμη, συνδυάζει τη σοφία με τις κινησιολογικές κατακτήσεις αιώνων. 

Ο SIFU Ελευθερίου είναι ιδρυτής τoυ γυμναστικού και φιλοσοφικού ομίλου «TΑΟ CLUB Χαλανδρίου» και του Αττικού Ομίλου Πολεμικών Τεχνών . 

Ταό στα κινέζικα είναι ο δρόμος και μεταφορικά ο δρόμος της ζωής, ένας δρόμος με πολλά παρακλάδια που για να διαλέξει κανείς το σωστό χρειάζεται να προηγηθεί μια φιλοσοφική ζύμωση .

Ο Κυριάκος Ελευθερίου γεννήθηκε στην Κύπρο. Το 1997 συνέβαλε στην ίδρυση της σημερινής Ελληνικής Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου και ένα όνειρο του έγινε πραγματικότητα.