Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Προβολές του 3ου Διεθνούς Πανοράματος Οικολογικών και Επιστημονικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη


Ταινίες του 3ου «Διεθνούς Πανοράματος Οικολογικών και Επιστημονικών ταινιών» θα προβληθούν στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό!

Διοργανωτές είναι ο www. typologos.com, o Οργανισμός «Κουίντα», το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Wild Vaasa, ενώ οι προβολές τελούν υπό την αιγίδα της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το θέμα των προβολών είναι: «Ακτιβισμός και χρήση των ντοκιμαντέρ ως καταλύτης για θετικές αλλαγές στην πολιτική και στην κοινωνία, μέσων στρατηγικών σχεδίων συνεργασίας, δικτύωσης και τη χρήση ποικιλίας ψηφιακών μέσων για την παραγωγή εύστοχων τρόπων ενημέρωσης που διαμορφώνουν προς το καλύτερο τον κόσμο γύρω μας».

Το πρόγραμμα των προβολών της συγκεκριμένης ημέρας έχει ως εξής:

TRACES OF THE ICE AGE 17', Christian Olsson, Bo Forsader, 2001.

Ένα ενημερωτικό ντοκιμαντέρ από τη Φινλανδία για τα ίχνη από την εποχή των παγετώνων στην περιοχή Βάασα και το Αρχιπέλαγος Kvarken. Ο γρήγορος ρυθμός της ανύψωσης της γης στο Αρχιπέλαγο του Κβάρκεν έχει κερδίσει την αναγνώριση της Unesco σαν ένα μνημείο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς.

AT THE FISH STREAMS OF KVARKEN 35', Eero Murtomäki, Ari Valkola, Juhani Koivusaari, 2010

Ρυάκια και οι εκβολές αυτών, που ρέουν από ένα περίεργο είδος, σαν φυσικές πισίνες και λίμνες - οι οποίες ονομάζονται Kluuvi – καταλήγουν στη θάλασσα της δυτικής ακτής της Φινλανδίας στο αρχιπέλαγος του Κβάρκεν κοντά στην πόλη Βάασα.

Είναι ένα αρκετά χαρακτηριστικό φαινόμενο γιατί τα ρυάκια αυτά, που είναι γεμάτα νερό από το λιώσιμο των χιονιών, προσελκύουν διάφορα ψάρια όπως λούτσους, πέρκες και ασπρόψαρα, τα οποία κολυμπούν αντίθετα στο ρεύμα για να αναπαραχθούν στα γλυκά αβαθή νερά των φυσικών αυτών πισινών και λιμνών.

Wild Russia-THE ADVENTURE Jörn Rover, Doclights GmbH 46min .
Αυτή είναι μια "making-of" ταινία, που λέει και δείχνει τις περιπέτειες των 10 γερμανικών ομάδων κινηματογραφιστών φύσης, οι οποίες απλώθηκαν στο απέραντο ρωσικό τοπίο με αποστολή να το κινηματογραφήσουν, ξοδεύοντας χρόνο και προσπάθεια, θέτοντας την ζωή τους σε κίνδυνο πολλές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς Άγρια Ρωσία.

Πληροφορίες για τις προβολές δίνονται στο τηλέφωνο με αριθμό κλήσης: 6944-18.17.72.

Οι προβολές τελούν υπό την Αιγίδα της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Διοργάνωση: Typologos.com, Οργανισμός Κουίντα, Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας και Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Wild Vaasa.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook: