Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Οι ψεύτικες ζωές μας πίσω από το facebook


Στο facebook και γενικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιχειρούμε συνήθως να παρουσιάσουμε μια εντυπωσιακή εκδοχή του εαυτού μας και της ζωής μας. Πόσες φορές αναρτήσαμε μια φωτογραφία στο  facebook ή στο Instagram  με ισχυρή δόση μεγαλομανίας ή ακόμη και με πειραγμένα φίλτρα; Πόσες φορές δείξαμε πόσο καταπληκτική είναι η ζωή μας, ο γάμος μας, η σχέση μας, τα παιδιά μας, τα ταξίδια που κάνουμε; Με αυτό τον τρόπο στοχεύουμε σε μία θετική προβολή, η οποία συχνά δεν ανταποκρίνεται σε εμάς και την πραγματικότητα που ζούμε.

Αυτήν την τάση σχολιάζει το βίντεο με τον τίτλο «What’s on your mind?», σε σκηνοθεσία του Higton Bros, το οποίο έχει τεράστια απήχηση, ενώ έχει προκαλέσει πολλά σχόλια για το μέλλον των κοινωνικών δικτύων. 

Μέσω του facebook μπορεί να προκληθεί μελαγχολία και απογοήτευση σε ορισμένους,  καθώς προβάλλονται πιο ευτυχισμένα σενάρια ζωής σε σχέση με το δικό τους. Είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα; Πόσο  ανάγκη έχει κάποιος να μοιραστεί την ευτυχία του στο ίντερνετ, όταν νιώθει πραγματικά ευτυχισμένος;


Δείτε το βίντεο που ακολουθεί, το οποίο διαθέτει και ελληνικούς υποτίτλους.